Over mij

Mijn naam is Erica Jansen en ik heb op 4 juli 2012 Your Legal Business opgericht, een juridisch adviesbureau, waarmee ik mij specifiek richt op ondernemers.

Als kind opgegroeid in een ondernemersgezin, voel ik mij verbonden met bedrijfsleven en dan zeker het MKB. Hoe mooi is het dan dat je als jurist ook van veel waarde kunt zijn voor ondernemers.

Ik heb rechten gestudeerd in Groningen (privaatrecht) en na een uitwisseling aan de universiteit van Poiters (Frankrijk) en een postdoctorale studie Europees Recht en Economie in Coimbra (Portugal) ben ik in maart 1998 aan de slag gegaan als bedrijfsjurist op een accountantskantoor in Hellevoetsluis. Een leerzame baan voor een startend jurist, waarin ik mijn kennis en ervaring in het bedrijfsleven mooi kon meenemen. Na deze baan ben ik op interim-basis gaat werken en heb een mooie opdracht uitgevoerd bij Sara Lee Douwe Egberts in Utrecht, op de afdeling arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden. Vervolgens ben ik in 2002 in dienst getreden van Exact, een softwarebedrijf in Delft. Daar heb ik gedurende 10 jaar veel geleerd. Juridisch gezien vanwege de vele rechtsgebieden die voorbij kwamen, maar ook qua organisatie en samenwerking met de diverse afdelingen: van sales tot support, van marketing tot development, van HR en Finance tot aan de directie.

Na 14 jaar dienstverband heb ik in 2002 de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen en een juridisch adviesbureau te starten met een focus op ondernemers, Your Legal Business. Uit verhalen van ondernemers maakte ik op dat veel ondernemers liever geen advocaat inschakelen, omdat deze te duur is (‘voor ieder telefoontje gaat de teller lopen’), zij geen of te weinig affiniteit hebben met de business van de ondernemer, maar ook omdat er soms gewoon vragen zijn of kort advies nodig is hoe zaken juridisch te regelen, zonder dat er een conflict is. Advocaten en juristen worden veel geassocieerd met geschillen. Ik vind het juist veel leuker om met ondernemers mee te denken, voordat een geschil ontstaat. Vragen die voorbij komen zijn: Zijn de algemene voorwaarden op orde en passen ze bij het bedrijf? Als ik personeel wil aannemen, welk contract is dan passend? Of kan ik beter een zzp-er inschakelen? Privacy recht en de AVG, wat moet ik daar mee als ondernemer? Ik wil een pand huren, maar klopt het huurcontract wel? En zo zijn er nog veel meer vragen die bij ondernemers leven. En waar ik ze graag bij help! Want voor ondernemers en bedrijven is het ontzettend belangrijk om ook de juridische zaken op orde te hebben. Ben je als bedrijf ‘te klein’ om een jurist op de loonlijst te hebben, maar wil je toch je ‘eigen bedrijfsjurist’ hebben, dan ben je bij Your Legal Business aan het juiste adres!

Locatie

 / Postbus 1175, 3220 BD Hellevoetsluis